Cibuľové chutney Eduardo´s

Suroviny:
- 2 kg cibuľa ( biela, fialová )
- 400 g hnedý cukor
- 150 ml červené víno
- 150ml jablčný ocot
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 celá chilli paprička
- Soľ podľa chuti
- 2 pol. lyžice horčičného semienka
- 4 farebné korenie
- Tymián drvený
Postup:
1. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska.
2. Vo väčšej panvici na rozohriatom oleji cibuľu
podusíme.
3. Pridáme cukor, víno, ocot.
4. Na strednom plameni dusíme asi 60-90 minút.
5. Zmes dochutíme soľou a rozdelíme do 12 zaváraninových
pohárov s objemom 250 ml.
6. Dobre uzavrieme.
Cibuľové chutney podávame ako prílohu k pečenému alebo
grilovanému mäsu, či k vyprážaným jedlám.
Dobrú chuť Vám praje Eduardo’s Chilli Farm